ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

 Στην σημερινή εποχή γίνεται μεγάλος λόγος για την πράσινη ανάπτυξη, τα οικολογικά προϊόντα και την εξοικονόμηση ενέργειας με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να προσπαθούν να προσφέρουν προϊόντα τα οποία ακολουθούν τις φιλοσοφίες αυτές. Ένα από τα προϊόντα αυτά είναι και το ξύλινο σπίτι το οποίο είναι έτοιμο να αντικαταστήσει τα ενεργοβόρα και  δαπανηρά κτίρια.

Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό το οποίο διαθέτει εξαιρετικές ιδιότητες τόσο από άποψη διαχείρισης της ενέργειας αλλά και από την άποψη μηχανικής. Είναι θερμομονωτικό και ηχομονωτικό, σκληρό αλλά παράλληλα εύκαμπτο. Μεταξύ των άλλων δομικών υλικών το ξύλο είναι 15 φορές πιο ικανό να διαχειριστεί την θερμότητα με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η επεξεργασία που γίνεται στην πρώτη ύλη που μας επιτρέπει να ρίξουμε την υγρασία του ξύλου σε χαμηλότερα επίπεδα φτάνοντας την στα 11%.

Παράλληλα λειτουργεί ως άψογος ρυθμιστής της υγρασίας και λειτουργώντας ως φυσικό φίλτρο εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες διαβίωσης στο εσωτερικό. Σημαντικό εδώ είναι να αναφέρουμε πως το  ξύλο σε αντίθεση με άλλα υλικά δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγροποίησης υδρατμών συνεπώς δεν εμφανίζονται φουσκώματα και ανάπτυξη μούχλας. Επειδή οι κορμοί προέρχονται από δένδρα που έχουν αναπτυχθεί στη Βόρεια Πολική ζώνη της γης, έχουν πολύ σφικτή, συμπαγή υφή με φυσικά χαρακτηριστικά και μεγάλες αντοχές.